Bombe van Kreeftenlasagne
Ingrediënten
Pastadeeg:
- 400 g grano duro
- 200 g eidooier
- Olijfolie
- Water
- Zout
Vulling:
- 6 kreeften
- 1 kg spinazie
- 250 g zeekraal
- 9 tomaten
Saus:
- 50 g boter
- 1 sjalotje
- 60 g bloem
- 1 dl witte wijn
- 30 cc cognac
- ½ ltr kreeftenfond
- 1 dl room
Garnering:
- Basilicum
Instructies
Pastadeeg:
- Meng grano duro met eidooier en zout.
- Voeg geleidelijk olijfolie en water toe tot een homogeen deeg ontstaat.
- Verpak in plasticfolie en laat minstens een uur rusten.
Vulling:
- Kook de kreeften kort en laat ze afkoelen in het kookvocht.
- Bereid de tomaten en blancheer de spinazie en zeekraal.
- Laat goed uitlekken.
Saus:
- Fruit sjalot in boter, voeg bloem toe en maak een roux.
- Giet witte wijn en een deel van de kreeftenfond erbij, roer glad.
- Voeg de rest van de kreeftenfond toe en laat zachtjes koken.
- Voeg room en cognac toe, breng op smaak.
Vinaigrette:
- Meng azijn met kreeftenfond, zout, en peper.
- Voeg olijfolie toe tot een emulsie ontstaat.
- Breng op smaak met balsamico en basilicum.
Lasagne:
- Rol het pastadeeg uit en steek 18 cirkels uit.
- Kook ze 6 minuten, spoel koud en laat drogen.
- Snijd de grote cirkels in tot de helft en leg ze in de bombevormen.
- Vul met kreeft, saus, spinazie, tomaat, saus, kreeft, saus, zeekraal, saus en dek af met pastadeeg.
- Zet in de koeling om op te stijven.
- Bestrijk met water, rol door kaas en zet op een bakplaat.
Afwerking:
- Bak de lasagnebombes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Verwarm het kreeftenvlees in visfond.
Dresseren:
- Snijd de bombes doormidden en zet ze op de borden.
- Schep het kreeftenvlees ervoor en voeg vinaigrette toe.
- Garneer met gefrituurde basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een luxueus hoofdgerecht met de smaak van kreeft, spinazie en tomaat, omhuld door zalig pastadeeg en verrijkt met een heerlijke saus en vinaigrette.