Bonenschotel met Mosterdcervelaat en Radijssalade
Equipment
- grote koekenpan
Ingrediënten
- 3 uien grof gesnipperd
- 250 g mosterdcervelaat worst, in plakjes
- 3 el olie verdeeld
- 2 blikken kidneybonen 400 g per blik, uitgelekt
- 1 bos radijs
- 15 g verse peterselie fijngehakt
- 1 tl citroensap of azijn
- ½ tl mosterd
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui samen met de plakjes mosterdcervelaatworst gedurende 10 minuten op zacht vuur, tot de ui zacht is geworden en de worst licht gebakken is.
- Voeg de uitgelekte kidneybonen toe aan de pan en verwarm het gerecht nog 5 minuten met een deksel op de pan, zodat alles goed doorwarmt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Ondertussen maak je de radijssalade.
- Snijd de radijs in dunne plakjes en meng deze in een kom met de overgebleven olie, citroensap, mosterd, zout en peper naar smaak.
- Verdeel de bonenschotel en de radijssalade over twee borden.
- Strooi de fijngehakte peterselie over de radijssalade en bonenschotel als garnituur.