Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 600 gram tartaar rauw
- 700 gram Hak bonenmix afgespoeld en uitgelekt
- 1 ui gesnipperd
- 3 paprika’s alle kleuren, in blokjes gesneden
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 400 gram tomaatblokjes in sap
- 250 gram gezeefde tomaat
- 3 tomaten in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
- 1 blokje groentenbouillon verkruimeld
- 1 blokje rundvleesbouillon verkruimeld
- 1 glas rode wijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder gerookt
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepel(s) peterselie gedroogde
- 1 eetlepel(s) oregano gedroogde
- 2 eetlepel(s) basilicum pasta
- 1 koffielepel sambal brandal
- peper uit de molen naar smaak
- zout uit de molen naar smaak
- 2 eetlepel(s) allesbinder
- 2 koffielepels Becel light vloeibaar
- 120 gram nacho chips naturel
Instructies
- Fruit de ui aan in de becel.
- Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even mee.
- Blus af met de rode wijn en voeg de gezeefde tomaat toe.
- Voeg de tartaar toe en rul in het vocht van de wijn en de gezeefde tomaat (klinkt gek maar het tartaar rult beter in vocht dan droog).
- Doe de verse tomatenblokjes onderin de slowcooker.
- Verdeel daarop de het tartaarmengsel en verdeel daaroverheen de knoflook, de bouillonblokjes en alle andere kruiden.
- Daar bovenop de paprika, gevolgd door de tomatenblokjes uit blik en als laatste de bonen.
- Zet de slowcooker 7 uur op low.
- Haal na 7 uur de deksel eraf, roer door elkaar, proef even en voeg eventueel peper, zout en allesbinder toe.
- Laat nog een half uurtje pruttelen zonder deksel.
- Eet de bonen met de tortilla chips, ik had de sweet chili smaak en ik heb 20 gram per persoon gerekend.
Notities / Tips / Wijnadvies
(gemaakt in de 6 liter Crockpot)