Bonenstamppot met Gehakt en Romige Tomatensaus
Een smeuïge stamppot met aardappelen, snijbonen, witte bonen en gekruid gehakt in een romige tomatensaus. Een heerlijk en voedzaam gerecht!
Equipment
- Grote kookpan
- pureestamper
Ingrediënten
- 700 g kruimige aardappelen
- 150 g panklare snijbonen
- 1 potje witte bonen 350 g
- ½ dl melk
- Boter
- 1 eetlepel Silvo Kruidenmix Stamppot Boerenkool
- 2 vleestomaten
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 g gehakt
- ½ theelepel paprikapoeder mild
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel crème fraîche
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleinere stukken.
- Breng de aardappelen aan de kook in een pan met water en een snufje zout.
- Voeg na 5 minuten de snijbonen toe en kook alles nog ongeveer 10 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
- Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadjes en het vocht, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snipper de ui fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur rul en goudbruin.
- Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout toe en bak 1 minuut mee.
- Roer de tomatenketchup en crème fraîche door het gehaktmengsel en laat kort pruttelen.
- Giet de aardappelen en snijbonen af en stamp ze fijn met een pureestamper.
- Roer de melk, boter en kruidenmix door de stamppot tot een smeuïge puree ontstaat.
- Schep de witte bonen door de stamppot en laat nog enkele minuten doorwarmen.
- Schep de stamppot op borden en verdeel het gehaktmengsel ernaast of eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Merlot, past perfect bij de rijke smaken van deze bonenstamppot met gehakt.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g