Bonte groentetaart met ananas
Ingrediënten
Instructies
- Was en snijd de courgette in dunne plakjes.
- Laat de ananas uitlekken en snijd de schijven in stukjes.
- Verhit de olie en bak de ui, courgette en de paprika 5 minuten.
- Schep de ananas erdoor.
- Breng de groenten op smaak met peper en zout.
- Bekleed een lage taart- of quichevorm (26 cm ø) met het croissantdeeg en verdeel de groenten over de bodem.
- Klop de eieren los en meng de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout naar smaak erdoor.
- Schenk het eimengsel over de groenten en strooi er de rest van de kaas over.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart uit de oven 5 minuten rusten en snijd hem in punten.
- Lekker met ijsbergsla met knoflookdressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Sacred Hill, Chardonnay, wit, Australië