Boquerones

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram ansjovisfilet vers of sardientjes
  • 0,5 deciliter rode wijnazijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Snijd de ansjovis of sardientjes in dunne reepjes, waarbij het ontschubde velletje eraan kan
  • blijven zitten.
  • Leg de visjes naast elkaar in een schaal, met het velletje naar beneden.
  • Voeg de geperste knoflook, laurierblaadjes en rode wijnazijn toe.
  • Laat de visjes minstens 3 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Giet de marinade van de visjes af.
  • Besprenkel de visjes voor het serveren met olijfolie.
  • Serveertip: Geniet van deze Boquerones als verfrissend voorgerecht, ideaal voor warme
  • Spaanse dagen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geniet van deze Boquerones als verfrissend voorgerecht, ideaal voor warme Spaanse dagen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Spanje