Bosbessen en Cranberry Cobbler met Salie
Geniet van deze heerlijke Bosbessen en Cranberry Cobbler met een subtiele hint van salie als een warm en troostend dessert!
Equipment
- 4 cocottes of vuurvaste hoge schaaltjes
Ingrediënten
- Voor de vulling:
- 150 g bosbessen
- 100 g cranberry's
- 50 g suiker
- Sap van 0.5 citroen
- 4 salieblaadjes fijngehakt
- Voor het beslag:
- 55 g bloem
- ½ tl bakpoeder
- Snufje zout
- 30 g suiker
- 20 g boter in kleine blokjes gesneden
- 90 ml melk
- 1 eetlepel rietsuiker
Instructies
- Meng de bosbessen en cranberry's met suiker en citroensap in een kom.
- Voeg de fijngehakte salieblaadjes toe en meng goed.
- Verdeel het mengsel over de vier cocottes.
- In een aparte kom, meng bloem, bakpoeder, zout en kristalsuiker.
- Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je handen totdat er kruimels ontstaan.
- Voeg de melk toe aan het bloemmengsel en klop met een garde tot een egaal beslag.
- Verwarm de oven voor op 190°C (Hetelucht Plus).
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de bessen in de cocottes.
- Bestrooi met rietsuiker.
- Zet de cocottes op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven.
- Bak gedurende 20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling borrelt.
- Haal uit de oven en laat iets afkoelen voordat je serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze cobbler.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 20 g