Cobbler van bosbessen, cranberry’s en salie

Bosbessen en Cranberry Cobbler met Salie

Geniet van deze heerlijke Bosbessen en Cranberry Cobbler met een subtiele hint van salie als een warm en troostend dessert!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 4 cocottes of vuurvaste hoge schaaltjes

Ingrediënten

  • Voor de vulling:
  • 150 g bosbessen
  • 100 g cranberry's
  • 50 g suiker
  • Sap van 0.5 citroen
  • 4 salieblaadjes fijngehakt
  • Voor het beslag:
  • 55 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 30 g suiker
  • 20 g boter in kleine blokjes gesneden
  • 90 ml melk
  • 1 eetlepel rietsuiker

Instructies

  • Meng de bosbessen en cranberry's met suiker en citroensap in een kom.
  • Voeg de fijngehakte salieblaadjes toe en meng goed.
  • Verdeel het mengsel over de vier cocottes.
  • In een aparte kom, meng bloem, bakpoeder, zout en kristalsuiker.
  • Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je handen totdat er kruimels ontstaan.
  • Voeg de melk toe aan het bloemmengsel en klop met een garde tot een egaal beslag.
  • Verwarm de oven voor op 190°C (Hetelucht Plus).
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bessen in de cocottes.
  • Bestrooi met rietsuiker.
  • Zet de cocottes op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven.
  • Bak gedurende 20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling borrelt.
  • Haal uit de oven en laat iets afkoelen voordat je serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze cobbler.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm