Bosbessen kwarkijsjes

Bosbessen-Kwark IJsjes

Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
bevriezing 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram kwark
  • 200 gram bosbessen frambozen of aardbeien (vers of diepvries)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel honing
  • Eventueel wat citroensap

Instructies

  • Pureer de banaan met de bosbessen of ander fruit in de keukenmachine en meng dit met de kwark.
  • Voeg de honing en eventueel wat citroensap toe aan het mengsel.
  • Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes.
  • Plaats de ijsjes 4 uur in de vriezer om stevig te worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Experimenteer met verschillende fruitsoorten en vormpjes om diverse smaken en vormen ijsjes te creëren.
  • Door deze ijsjes zelf te maken, kunt u genieten van een zomerse traktatie zonder zorgen over toegevoegde suikers en kunstmatige ingrediënten.

Wijnadvies:

Deze verfrissende ijsjes lenen zich goed voor een lichte en fruitige dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, om de zoete en fruitige smaken aan te vullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch