Bosbessenwolk met Bladerdeeg
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
- 125 ml gepasteuriseerd vloeibaar eiwit
- 25 g amandelschaafsel
- 125 ml slagroom
- 25 g kristalsuiker
- 5 eetlepels bosvruchtensaus
- Poedersuiker om te bestuiven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk ze met een beetje eiwit en verdeel het amandelschaafsel erover.
- Bak de deegplakjes 8-10 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn.
- Klop in een vetvrije kom de rest van het eiwit stijf tot het in pieken blijft staan.
- In een andere kom klop je de slagroom stijf samen met de kristalsuiker.
- Schep voorzichtig de stijfgeklopte slagroom, suiker en bosvruchtensaus door het stijfgeklopte eiwit tot een luchtig mengsel.
- Snijd de bladerdeegdriehoekjes overlangs doormidden en leg de onderste helften op bordjes.
- Verdeel het slagroommengsel erover en dek af met de bovenste driehoekjes.
- Bestuif de tompouces royaal met poedersuiker en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij dit lichte en fruitige dessert.Voedingswaarden
Calories: 305 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 5 g | Vet: 21 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g