Een gezellige en smakelijke foto van een boterkoek met een laagje chocolade, geserveerd op een rustiek keramisch bord. De boterkoek is goudbruin met een glanzende, rijke chocoladelaag bovenop. De setting toont een warme keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes, en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals een mes, een schaaltje gesmolten chocolade en rustiek keukengerei versterken de uitnodigende en huiselijke sfeer.

Boterkoek met Chocoladelaagje

Een smeuïge boterkoek met een romig chocoladelaagje, perfect voor feestelijke gelegenheden of een zoete traktatie!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Boterkoekmix van Dr. Oetker
  • Chocoladeglazuur van Dr. Oetker

Instructies

  • Bereid de boterkoek volgens de instructies op de verpakking en laat deze volledig afkoelen.
  • Verwarm het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking.
  • Giet het gesmolten chocoladeglazuur over de afgekoelde boterkoek en verdeel gelijkmatig.
  • Laat de chocolade uitharden en snijd de boterkoek in mooie stukken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Snijd de boterkoek in mooie stukken en geniet van deze smakelijke traktatie met een heerlijke chocoladetwist!
Wijnadvies:
Combineer deze boterkoek met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een lichte koffie om de smaken van de chocolade en boterkoek te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 44 g | Protein: 4 g | Vet: 24 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Gebak / Koek
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Feestdagen etc Verjaardag