Bouillabaisse
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 prei
- 2 tomaten
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 potten visfond a 380 ml
- 1 visbouillontablet
- 1 laurierblaadje
- 2 takjes tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 1 envelopje saffraan
- 100 g kabeljauwfilet
- 200 g rouget barbet vis
- 1 eetlepel pernod slijter
- peper
- tabasco
- 1 bakje fruits de mer vis 150 g
Instructies
- Knoflook en ui pellen en fijn snipperen.
- Prei wassen en in dunne ringen snijden.
- Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
- Sinaasappel goed schoonboenen en met dunschiller 1 stukje van 4 cm afsnijden.
- In pan olie verhitten en knoflook, ui en prei 2 minuten fruiten.
- Tomaat, tomatenpuree en fond toevoegen en aan de kook brengen.
- Bouillontablet erboven verkruimelen.
- Laurier, tijm, sinaasappelschil en saffraan toevoegen en soep zachtjes 15 minuten laten koken.
- Intussen kabeljauw en rouget barbet in blokjes snijden.
- Pernod en visblokjes toevoegen aan soep en 5 minuten tegen de kook aanhouden.
- Laurier, tijm en sinaasappelschil verwijderen en soep op smaak brengen met peper en tabasco.
- Fruits de mer over vier borden verdelen en hierover hete soep scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met in olie gebakken stokbrood en rouille.