Bouillabaisse

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 potten visfond a 380 ml
  • 1 visbouillontablet
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 envelopje saffraan
  • 100 g kabeljauwfilet
  • 200 g rouget barbet vis
  • 1 eetlepel pernod slijter
  • peper
  • tabasco
  • 1 bakje fruits de mer vis 150 g

Instructies

  • Knoflook en ui pellen en fijn snipperen.
  • Prei wassen en in dunne ringen snijden.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
  • Sinaasappel goed schoonboenen en met dunschiller 1 stukje van 4 cm afsnijden.
  • In pan olie verhitten en knoflook, ui en prei 2 minuten fruiten.
  • Tomaat, tomatenpuree en fond toevoegen en aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Laurier, tijm, sinaasappelschil en saffraan toevoegen en soep zachtjes 15 minuten laten koken.
  • Intussen kabeljauw en rouget barbet in blokjes snijden.
  • Pernod en visblokjes toevoegen aan soep en 5 minuten tegen de kook aanhouden.
  • Laurier, tijm en sinaasappelschil verwijderen en soep op smaak brengen met peper en tabasco.
  • Fruits de mer over vier borden verdelen en hierover hete soep scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met in olie gebakken stokbrood en rouille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis
Land van herkomst Frankrijk