Bouillon met tortellini, tuinbonen en munt
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 500 g tuinbonen verse ongedopt
- 2 tabletten kippenbouillon
- 125 g tortellini met kaasvulling al formaggio, zakje à 250 g
- 7½ g munt verse
- 2½ eetlepels citroensap
Instructies
- Tuinbonen doppen (peulen tussen handen opendrukken en met duim erwtjes eruit rissen).
- Met aardappelmesje sneetje in elke tuinboon maken en groene boontje uit stugge, grauwe velletje drukken (= 'dubbel doppen').
- In soeppan 1 liter water aan de kook brengen.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen.
- Tortellini in bouillon in 10-12 minuten beetgaar koken.
- Na 5 minuten tuinbonen toevoegen.
- Af en toe doorroeren.
- Muntblaadjes op elkaar leggen en met scherp mes in flinterdunne reepjes snijden.
- Bouillon op smaak brengen met citroensap, zout en eventueel peper.
- Soep in vier diepe borden scheppen en muntreepjes erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met knapperige ciabattabrood.
Geen zin of tijd om zelf tuinbonen te doppen?
Neem dan tuinboontjes uit de diepvries (pak 350 g).
Met groentebouillon wordt deze soep geschikt voor vegetariërs.