Bouillonfondue met kip, vis en groenten
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 1 l kippenbouillon zelfgemaakt of van tablet
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 3 eetlepels citroensap
- 1 ½ teentje knoflook geperst
- 200 g kipfilet in stukken
- 200 g tilapiafilet in stukken
- 250 g kastanjechampignons schoongeveegd
- 1 courgette in plakken
- 200 g sugar snaps
- 1 rode paprika in repen
- 1 pak tofu naturel 375 g, in blokjes
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook.
- Zet een fonduepan op tafel en schenk de bouillon erin.
- Maak een dipsaus van de sojasaus, het citroensap en de knoflook, breng op smaak met peper.
- Doop met behulp van een netje de stukjes kip, vis, groenten en tofu enkele minuten in de hete bouillon tot de kip of vis door en door wit is.
- Dip de kip, vis, groenten en tofu daarna even in de dipsaus.
- Klaar met eten?
- Schenk het restje van de dipsaus in de bouillon en serveer deze als soep.