Bouillonfondue met kip, vis en groenten

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon zelfgemaakt of van tablet
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 ½ teentje knoflook geperst
  • 200 g kipfilet in stukken
  • 200 g tilapiafilet in stukken
  • 250 g kastanjechampignons schoongeveegd
  • 1 courgette in plakken
  • 200 g sugar snaps
  • 1 rode paprika in repen
  • 1 pak tofu naturel 375 g, in blokjes

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Zet een fonduepan op tafel en schenk de bouillon erin.
  • Maak een dipsaus van de sojasaus, het citroensap en de knoflook, breng op smaak met peper.
  • Doop met behulp van een netje de stukjes kip, vis, groenten en tofu enkele minuten in de hete bouillon tot de kip of vis door en door wit is.
  • Dip de kip, vis, groenten en tofu daarna even in de dipsaus.
  • Klaar met eten?
  • Schenk het restje van de dipsaus in de bouillon en serveer deze als soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Oosters