Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 10 gram boter
- 200 gram doorregen spek in blokjes gesneden
- 300 gram verse champignons schoongemaakt en gehalveerd
- 1 fles rode wijn
- 3 bosjes sjalotten in reepjes gesneden
- 3 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
- 4 wortelen in reepjes gesneden
- 1 stengel bleekselderij
- 1 takje tijm
- Maizena
- Crème fraîche
- 1 glas cognac
- Zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels gehakte peterselie
Instructies
- Bak het spek in de boter tot het knapperig is.
- Blus af met ongeveer 1/3 liter rode wijn.
- Voeg de knoflook, sjalotten en wortelen toe aan de pan en kook tot de wortelen gaar zijn (eventueel eerst 2-3 minuten voorgaren in de magnetron).
- Voeg nog eens 1/3 liter rode wijn toe, samen met de champignons, bleekselderij en tijm.
- Laat kort sudderen.
- Verwijder de bleekselderij uit de pan en houd apart.
- Voeg de mosselen toe en laat alles zachtjes koken tot de mosselen openstaan, ongeveer 15 minuten.
- Verwarm ondertussen een grote schaal in de oven.
- Schep de mosselen en groenten in de verwarmde schaal en houd warm.
- Voeg de laatste 1/3 liter rode wijn toe aan het kooknat, bind het met maizena en roer de crème fraîche erdoor.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en cognac.
- Giet de saus over de mosselen en garneer met de apart gehouden bleekselderij en gehakte peterselie.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een robuuste rode wijn, bijvoorbeeld een Bourgogne of een Bordeaux, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g