Mosselen … la Bocuse

Bourgondische Mosselen à la Bocuse

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 10 gram boter
  • 200 gram doorregen spek in blokjes gesneden
  • 300 gram verse champignons schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 fles rode wijn
  • 3 bosjes sjalotten in reepjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 4 wortelen in reepjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 takje tijm
  • Maizena
  • Crème fraîche
  • 1 glas cognac
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels gehakte peterselie

Instructies

  • Bak het spek in de boter tot het knapperig is.
  • Blus af met ongeveer 1/3 liter rode wijn.
  • Voeg de knoflook, sjalotten en wortelen toe aan de pan en kook tot de wortelen gaar zijn (eventueel eerst 2-3 minuten voorgaren in de magnetron).
  • Voeg nog eens 1/3 liter rode wijn toe, samen met de champignons, bleekselderij en tijm.
  • Laat kort sudderen.
  • Verwijder de bleekselderij uit de pan en houd apart.
  • Voeg de mosselen toe en laat alles zachtjes koken tot de mosselen openstaan, ongeveer 15 minuten.
  • Verwarm ondertussen een grote schaal in de oven.
  • Schep de mosselen en groenten in de verwarmde schaal en houd warm.
  • Voeg de laatste 1/3 liter rode wijn toe aan het kooknat, bind het met maizena en roer de crème fraîche erdoor.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en cognac.
  • Giet de saus over de mosselen en garneer met de apart gehouden bleekselderij en gehakte peterselie.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een robuuste rode wijn, bijvoorbeeld een Bourgogne of een Bordeaux, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vis / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij