Brabantse Biersoep met Spruitjes en Zuring
Deze Brabantse biersoep met spruitjes, wortel en zuring is een hartverwarmend en robuust gerecht. De combinatie van blond bier en groenten zorgt voor een unieke, volle smaak.
Equipment
- kookpan
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Verhit de boter in een pan en fruit de gesneden wortelen en zuring 3 minuten op laag vuur.
- Voeg 250 ml bier toe en laat dit 10 minuten doorkoken.
- Verwarm in een andere pan 250 ml bier en kook de rijst hierin 10-12 minuten op laag vuur.
- Kook de spruitjes en aardappelen in gezouten water gaar en hak ze na het koken grof.
- Voeg peper en de resterende boter toe aan de spruitjes en aardappelen.
- Verwarm de resterende 1,5 liter bier in een grote pan.
- Voeg beetje bij beetje de gehakte spruitjes en aardappelen toe, gevolgd door de wortelen en zuring.
- Roer de gekookte rijst erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Laat de soep op laag vuur goed doorwarmen.
- Optioneel: Voeg net voor het opdienen de melk toe en laat kort meekoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stevige snee roggebrood en eventueel een scheutje extra bier voor een diepere smaak.Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep past het best bij een blond bier zoals een Belgische Tripel.Voedingswaarden
Calories: 430 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g