Brabantse Gehaktballen met Ketjap en Mosterd
Serveer deze heerlijke Brabantse gehaktballen met aardappelpuree en groenten voor een traditionele maaltijd!
Ingrediënten
- 500 g gehakt 45% rundvlees, 55% varkensvlees
- 1 klein ei
- 1 witte boterham zonder korst
- Een scheutje melk
- 200 g paneermeel
- 1 theelepel gehaktkruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel runderbouillon
- 1 klein teentje knoflook fijngehakt
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 flinke theelepel mosterd
Instructies
- Week de witte boterham in een beetje melk en laat het minstens 15 minuten weken.
- Knijp daarna het overtollige vocht eruit.
- Meng in een kom de fijngehakte ui met ketjap, gehaktkruiden, paprikapoeder en runderbouillon.
- Voeg het gehakt toe aan het uienmengsel, samen met het ei, het geweekte brood, paneermeel, mosterd en fijngehakte knoflook.
- Meng alles goed door elkaar.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.
- Laat het gehaktmengsel een kwartiertje rusten op kamertemperatuur en vorm er dan 6 gehaktballen van.
- Plaats de gehaktballen in een lage ovenschaal en bak ze gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Draai eventueel na 20 minuten de ovenschaal om voor gelijkmatige bruining.
- Gebruik het bakvet om een jus te maken, eventueel aangevuld met wat kalfsjus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Merlot past goed bij deze Brabantse gehaktballen.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g