Bramenbavarois

Bramenbavarois

Bramenbavarois

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de mousse

  • 250 gram bramen of diepvries bramen
  • 20 gram honing
  • 50 gram Griekse yoghurt 0%
  • 3 blaadje(s) gelatine

Voor 4 koekjes

  • 25 gram amandelmeel
  • 1 eiwit
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

Advies

  • Maak de mousse een dag van tevoren, want hij moet opstijven in de diepvries!

Bereiding mousse

  • Was de (verse) bramen en pureer deze, bijvoorbeeld met een staafmixer.
  • Als je geen pitjes in de bavarois wilt kun je de puree eventueel nog even zeven).
  • Doe de gepureerde bramen in een pannetje op het vuur en laat ze in ongeveer 2 minuten een beetje inkoken.
  • Laat de puree afkoelen en roer er de yoghurt door.
  • Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een beetje koud water.
  • Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje tot ze gaan smelten.
  • Niet laten koken!
  • Roer de gelatine door het bramen-yoghurtmengsel en verdeel het over vier natgemaakte koekvormpjes.
  • Zet de vormpjes in de diepvries.
  • Haal de vormpjes de volgende dag uit de diepvries.
  • Om de bavarois mooi uit de vormpjes te krijgen maak je ze warm door ze in een laagje heet water te zetten (het water mag de vulling niet raken).
  • Plaats ze omgekeerd op een plankje en schud ze stuk voor stuk heen en weer tot de bavarois eruit komt. Laat ze in de koelkast verder ontdooien.

Bereiding koekjes

  • Verhit de oven tot 180 °C.
  • Splits het ei zodat je het eiwit van het eigeel kunt scheiden.
  • Dit kan je simpel doen door de schaal van het ei voorzichtig te breken zodat je 2 helften hebt. Je laat het eiwit in een van de bakjes lopen.
  • Houd de 2 eierhelften boven een bakje en giet voorzichtig de dooier (het eigeel) van de ene helft naar de andere.
  • Herhaal dit net zolang totdat al het eiwit in het bakje is gelopen.
  • De schalen met opgevangen eigeel gooi je weg of maak je gebakken eitje van.
  • Meng het amandelmeel, het eiwit en het zakje vanillesuiker tot een soepel deeg.
  • Vorm 4 platte koekjes van het deeg die even groot of iets groter zijn dan de bavarois.
  • Laat de koekjes een half uur op een bakplaat met bakpapier drogen.
  • Bak de koekjes vervolgens in ongeveer 15 minuten lichtbruin en laat ze afkoelen.
  • Plaats op elk koekje een bavarois.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit