Miele-bratwurst

Bratwurst met Zuiderse Garnituur

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de bratwurst:

  • 175 g varkensnek
  • 125 g kinnebakspek
  • 4 g zout
  • 1 g peper
  • ½ g piment
  • 1 takje marjoraan fijngehakt
  • 1 g knoflook
  • 1 schapensnaar

Voor de garnituur:

Serveren:

  • Curryketchup
  • Currypoeder
  • 4 Duitse pretzelbroodjes
  • Instructies:

Instructies

Bereid de bratwurst:

  • Snijd het varkensvlees en kinnebakspek in kleine gelijkmatige stukken en houd het goed gekoeld.
  • Meng het vlees met zout, peper, piment, fijngehakte marjoraan en knoflook.
  • Draai het vlees door een gehaktmolen en vorm er worstjes van.
  • Plaats de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze op 75°C gedurende 8 minuten.
  • Laat de worsten afkoelen en bewaar ze in de koelkast tot het serveren.

Bereid de garnituur:

  • Bak het spek kort aan en voeg de zuurkool toe.
  • Blus af met witte wijn en laat de zuurkool rustig 30 minuten garen.
  • Snijd de augurken in dunne plakken en vervolgens in julienne.

Serveer:

  • Bak of grill de worsten en voeg op het laatst het spek toe om op te warmen.
  • Verwarm ondertussen de zuurkool.
  • Snijd de pretzelbroodjes open en beleg ze met zuurkool, worst, spek, curryketchup en een vleugje currypoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Biertip:

Weizenbier

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 3 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Geschikt voor Dieët: Suikervrij