Braziliaanse Uienkasserol

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g uien
  • Zout naar smaak
  • dl melk
  • 1 ei
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Paprika- en/of kerriepoeder naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Gehakte peterselie voor garnering
  • Peper naar smaak
  • 5 beschuiten
  • 250 g belegen kaas in plakken gesneden

Instructies

  • Maak de uien schoon, snijd ze in schijfjes, kook ze gaar in een laagje water met zout en laat ze uitlekken.
  • Klop de melk met het ei, de tomatenpuree, zout en de kruiden erdoor.
  • Week de beschuiten in dit mengsel.
  • Leg de in plakken gesneden kaas, de uien en de geweekte beschuiten in afwisselende lagen in een beboterde vuurvaste schotel; eindig met een laag geweekte beschuit.
  • Garneer het gerecht met enkele reepjes kaas en bak het in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven gedurende ± 40 minuten, tot het gaar is.
  • Dit Braziliaanse uiengerecht biedt een smaakvolle combinatie van gekookte uien, geweekte beschuiten, kaas en kruiden, gebakken tot een heerlijk hoofdgerecht.
  • Garneer met gehakte peterselie en serveer warm.
  • Geniet van deze vegetarische lekkernij!

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze smaakvolle Braziliaanse uienkasserol gaat goed samen met een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Brazilië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch