Braziliaanse Zoete Aardappelsoep
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 grote ui gesnipperd
- 4 rijpe tomaten
- 1 theelepel chilipoeder
- 500 g zoete aardappelen
- 1½ liter vleesbouillon
- Zout
- Vers gemalen peper
- 50 g feta verkruimeld
- 2 eetlepels verse korianderblaadjes
Instructies
- Smelt de boter in een soeppan en fruit de gesnipperde ui op laag vuur gedurende 8 minuten tot ze glazig zijn.
- Ontvel de tomaten door ze aan de bolle kant in te kruisen, kort in kokend water te dompelen en het velletje eraf te trekken.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
- Hak het vruchtvlees fijn.
- Voeg de fijngehakte tomatenstukjes met het chilipoeder toe aan de ui en bak het geheel nog 5 minuten op zacht vuur, regelmatig roerend.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Voeg de aardappelblokjes toe aan het tomatenmengsel en voeg de vleesbouillon toe.
- Breng alles op hoog vuur aan de kook en laat de zoete aardappelen in 15 minuten zachtjes garen.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel en warm het nog even zachtjes door.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de Braziliaanse zoete aardappelsoep in 4 warme kommen en garneer met verkruimelde feta en verse korianderblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Braziliaanse zoete aardappelsoep gaat goed samen met een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc. De frisheid van de wijn zal de rijke en kruidige smaken van de soep aanvullen en een perfecte balans bieden.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 11 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g