Breakfast burrito
Equipment
Ingrediënten
- 250 g snoepgoed
- tomatenmix
- 1 pot witte bonen in tomatensaus 370 g
- 8 plakjes ontbijtspek 125 g, PLUS Puur van Smaak
- 6 eieren
- 1 tl Mexicaanse taco- en burritokruiden Euroma
- ½ bakje verse koriander
- 4 volkoren tortillawraps
- 100 g ijsbergslamelange
Instructies
- Halveer de tomaten.
- Verwarm de witte bonen in een steelpan in ca. 3 min.
- Verhit de koekenpan en bak het ontbijtspek in ca. 8 min. krokant.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Roer de eieren los en roerbak op middelhoog vuur in het achtergebleven spekvet met de tacokruiden tot ze gestold zijn.
- Hak de koriander grof.
- Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bestrooi ze royaal met ijsbergsla en tomaat.
- Verdeel de bonen, ei en koriander erover.
- Rol voorzichtig op en zet vast met een cocktailprikker of wikkel er bakpapier omheen met keukentouw.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vegatip
Laat het spek achterwege en roer 4 el geraspte cheddar of oude kaas door het roerei.
Liever vegan?
Vervang de eieren door 400 g in olijfolie gebakken verkruimelde gerookte tofu (Vivera).
Voedingswaarden
Calories: 570 kcal