Breakfast burrito

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g snoepgoed
  • tomatenmix
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus 370 g
  • 8 plakjes ontbijtspek 125 g, PLUS Puur van Smaak
  • 6 eieren
  • 1 tl Mexicaanse taco- en burritokruiden Euroma
  • ½ bakje verse koriander
  • 4 volkoren tortillawraps
  • 100 g ijsbergslamelange

Instructies

  • Halveer de tomaten.
  • Verwarm de witte bonen in een steelpan in ca. 3 min.
  • Verhit de koekenpan en bak het ontbijtspek in ca. 8 min. krokant.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Roer de eieren los en roerbak op middelhoog vuur in het achtergebleven spekvet met de tacokruiden tot ze gestold zijn.
  • Hak de koriander grof.
  • Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Bestrooi ze royaal met ijsbergsla en tomaat.
  • Verdeel de bonen, ei en koriander erover.
  • Rol voorzichtig op en zet vast met een cocktailprikker of wikkel er bakpapier omheen met keukentouw.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vegatip
Laat het spek achterwege en roer 4 el geraspte cheddar of oude kaas door het roerei.
Liever vegan?
Vervang de eieren door 400 g in olijfolie gebakken verkruimelde gerookte tofu (Vivera).

Voedingswaarden

Calories: 570 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Vegan / Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen