Bredie
Lamsvlees Stoofpot
Equipment
Ingrediënten
- 500 g romatomaten
- 2 rode pepers
- 600 g lamslapjes in grove stukken gesneden
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olie
- 2 kleine uien in ringen gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 cm verse gemberwortel geraspt
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
- 1½ eetlepel verse Italiaanse kruidenmix fijngehakt
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 150 ml vleesfond
Instructies
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en hak ze fijn.
- Wrijf het lamsvlees in met zwarte peper en bestrooi het met bloem.
- Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees op hoog vuur in 4-6 minuten bruin.
- Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak ze 2-3 minuten zachtjes mee.
- Voeg de kardemom, gemalen koriander, Italiaanse kruiden, rode peper, tomaten, bruine suiker en vleesfond toe.
- Meng goed.
- Voeg zout naar smaak toe en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan gedurende 45-60 minuten, waarbij je af en toe roert.
- Verwijder het deksel van de pan en laat het vocht in 15-20 minuten verdampen tot er een dikke saus ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Zuid-Afrikaanse Lamsvlees Stoofpot, ook wel bekend als "Bredie", met gekookte aardappels. Voor een extra pit kun je een hele rode peper ter decoratie op elk bord leggen (niet opeten!).