Breekpizza met Roomkaas en Verse Kruiden
Deze breekpizza met roomkaas en verse kruiden is perfect als bijgerecht bij soep, salade of een barbecue. De krokante korst en romige vulling maken het een onweerstaanbare traktatie die iedereen zelf kan afbreken.
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 1 eetlepel olijfolie
- 2-3 teentjes knoflook
- Gemengde verse kruiden naar smaak gewassen en fijngehakt
- 100 g roomkaas
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Geraspte nootmuskaat naar smaak
- Boter om in te vetten en te fruiten
- 1 eetlepel bloem
- 50 g boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
- Fruit de knoflook aan in een beetje boter en olijfolie en laat het afkoelen.
- Meng in de keukenmachine de rest van de boter met de roomkaas, verse kruiden, specerijen en de afgekoelde knoflook tot een glad geheel.
- Rol het pizzadeeg direct uit de koelkast af en smeer het in met het kruidenmengsel.
- Snijd het deeg in de breedte van de bakvorm in stroken.
- Vouw de deegstroken als een harmonica op en leg ze in de ingevette bakvorm.
- Bak de breekpizza in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten goudbruin.
- Laat de breekpizza afkoelen en breek daarna stukken af om te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
de breekpizza is heerlijk bij soep, salade of barbecue!
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g