Bretonse schar
Ingrediënten
- 1 kilo schar
- Bloem
- 100 gram boter
- 2 uitjes gesnipperd
- 3 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 150 gram gepelde garnalen
Instructies
- Maak de schar schoon: verwijder kop, staart, zijvinnen en ingewanden.
- Bestrooi de vis met zout en bloem.
- Verhit 75 gram boter in een pan en bak de vis in 15 minuten snel aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Voeg aan het braadvet de overgebleven boter toe en fruit hierin de uitjes op een laag vuur goudbruin.
- Meng er de kappertjes, peterselie, citroensap en de gepelde garnalen door en laat het geheel goed warm worden.
- Laat het vooral niet koken.
- Schep het garnalenmengsel over de vis.
- Geniet van deze Bretonse schar, bereid met een smakelijke garnalensaus!
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g