Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bretonse schar
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo
schar
▢
Bloem
▢
100
gram
boter
▢
2
uitjes
gesnipperd
▢
3
eetlepels
kappertjes
▢
1
eetlepel
peterselie
fijngehakt
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
150
gram
gepelde garnalen
Instructies
Maak de schar schoon: verwijder kop, staart, zijvinnen en ingewanden.
Bestrooi de vis met zout en bloem.
Verhit 75 gram boter in een pan en bak de vis in 15 minuten snel aan beide zijden goudbruin en gaar.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Voeg aan het braadvet de overgebleven boter toe en fruit hierin de uitjes op een laag vuur goudbruin.
Meng er de kappertjes, peterselie, citroensap en de gepelde garnalen door en laat het geheel goed warm worden.
Laat het vooral niet koken.
Schep het garnalenmengsel over de vis.
Geniet van deze Bretonse schar, bereid met een smakelijke garnalensaus!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij dit gerecht en accentueert de smaken van de vis en garnalen.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk