Bretonse schar

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo schar
  • Bloem
  • 100 gram boter
  • 2 uitjes gesnipperd
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 gram gepelde garnalen

Instructies

  • Maak de schar schoon: verwijder kop, staart, zijvinnen en ingewanden.
  • Bestrooi de vis met zout en bloem.
  • Verhit 75 gram boter in een pan en bak de vis in 15 minuten snel aan beide zijden goudbruin en gaar.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg aan het braadvet de overgebleven boter toe en fruit hierin de uitjes op een laag vuur goudbruin.
  • Meng er de kappertjes, peterselie, citroensap en de gepelde garnalen door en laat het geheel goed warm worden.
  • Laat het vooral niet koken.
  • Schep het garnalenmengsel over de vis.
  • Geniet van deze Bretonse schar, bereid met een smakelijke garnalensaus!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij dit gerecht en accentueert de smaken van de vis en garnalen.
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk