Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 300 g bloem
 - 15 g verse gist
 - 3 eieren 85g eigeel 60g eiwit
 - 60 g melk lauwe
 - 100 g boter
 - 40 g suiker
 - zout
 
Instructies
- Hier kan je beter een kneedmachine voor gebruiken of een handmixer met kneedhaak, het deeg is erg plakkerig.
 - Meng de gist met de lauwemelk en 80g bloem en laat een uur staan totdat het van volume verdubbeld is.
 - Meng de rest van de bloem met suiker, eieren, boter en zout goed door elkaar, doe het gistdeeg erbij en kneed 20 min met de kneedmachine/mixer tot een elastisch deeg.
 - Kneed het daarna nog even met de hand en doe in een grote kom, zet weg in de koelkast voor 1 nacht.
 - Rol het deeg een beetje uit met je handen op bakpapier en vouw het op.
 - Herhaal nog 2x achter elkaar.
 - Snij het deeg in stukken en doe ze in een cakebakblik die je heb bekleed met bakpapier, laat nog 3uur staan op kamer temp.
 - Verwam de oven op 190° ,bestrijk de brioch met een ei en bestrooi met amandelsnippers.
 - Bak de brioch 10 min op 190° en bak daarna af op 160° voor ongeveer 20min.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
van het deeg kun je natuurlijk ook broodjes maken of een vlecht etc.
					