Laat de mihoen 4 minuten wellen in kokend water, laat uitlekken en snijd de mihoen klein.
Fruit de gesneden uien in een klontje roomboter en voeg saffraan, een mespunt
kaneelpoeder, gemberpoeder en gehakte peterselie toe.
Roer alles door elkaar.
Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
Bedek met wat water en breng aan de kook.
Laat zachtjes koken totdat bijna al het vocht is verdampt.
Doe ondertussen de kipfilet in een pan.
Voeg een eetlepel boter, kaneel, gemberpoeder, saffraan, zwarte peper en zout naar smaak toe en bedek het geheel met water.
Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal de kipfilet uit het vocht, laat uitlekken en snijd in kleine stukjes.
Meng de stukjes kip met het gekookte uimengsel en de gesneden mihoen.
Schep een lepel van het kipmengsel op de loempiavellen en vouw of rol er driehoekige of anders rolvormige briouats van.
Verhit de olie en bak de briouats goudbruin.
Geniet van deze heerlijke Marokkaanse briouats met kipfilet en mihoen als voorgerecht!