Briouats met kipfilet en mihoen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak diepvries-loempiavellen
  • 1 eigeel
  • Olie om te bakken
  • 1 grote dubbele kipfilet
  • 2 in schijfjes gesneden uien
  • 1 bosje fijngehakte platte peterselie
  • 50 g mihoen
  • Roomboter

Naar smaak:

Instructies

  • Laat de mihoen 4 minuten wellen in kokend water, laat uitlekken en snijd de mihoen klein.
  • Fruit de gesneden uien in een klontje roomboter en voeg saffraan, een mespunt
  • kaneelpoeder, gemberpoeder en gehakte peterselie toe.
  • Roer alles door elkaar.
  • Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
  • Bedek met wat water en breng aan de kook.
  • Laat zachtjes koken totdat bijna al het vocht is verdampt.
  • Doe ondertussen de kipfilet in een pan.
  • Voeg een eetlepel boter, kaneel, gemberpoeder, saffraan, zwarte peper en zout naar smaak toe en bedek het geheel met water.
  • Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  • Haal de kipfilet uit het vocht, laat uitlekken en snijd in kleine stukjes.
  • Meng de stukjes kip met het gekookte uimengsel en de gesneden mihoen.
  • Schep een lepel van het kipmengsel op de loempiavellen en vouw of rol er driehoekige of anders rolvormige briouats van.
  • Verhit de olie en bak de briouats goudbruin.
  • Geniet van deze heerlijke Marokkaanse briouats met kipfilet en mihoen als voorgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Voorgerechten
Land van herkomst Marokko