Broccoli en Mozzarella Pizza
Ingrediënten
- 300 g panklare broccoliroosjes
- ½ pak mix voor pizzabodem 450 g
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 bol mozzarella kaas in plakken
- 4 zongedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Halveer de broccoliroosjes in de lengte.
- Kook de broccoli in ruim water met een ½ theelepel zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet.
- Dep de broccoli droog met keukenpapier.
- Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdeel het deeg in 2 stukken en rol deze uit tot dunne, ronde lappen op een met bloem bestoven aanrecht.
- Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met olie.
- Verdeel de plakjes mozzarella over het deeg en leg de broccoli en zongedroogde tomaten ertussen.
- Bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
- Besprenkel met de resterende olie.
- Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze knapperig bruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse tomatensalade. Als wijnadvies past een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti goed bij deze pizza.