Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Broccoli-Koek met Kip en Kruiden-Receptenplein.nl

Broccoli-Koek met Kip en Kruiden

Broccoli-Koek met Kip en Kruiden

Porties: 3
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli fijn gesneden
  • 200 gram kipfilet in blokjes
  • 3 eieren
  • Zout peper en Provençaalse kruiden naar smaak
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Olie om in te bakken

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd de broccoli fijn en de kipfilet in kleine blokjes.
  • Klop de eieren los in een kom.

Mengsel Voorbereiden:

  • Doe de fijn gesneden broccoli en kipblokjes in een grote kom.
  • Voeg de bakpoeder toe en roer goed door.
  • Voeg de losgeklopte eieren, zout, peper en Provençaalse kruiden toe en meng alles goed door elkaar.

Bakken:

  • Verhit een flinke scheut olie in een grote koekenpan op hoog vuur.
  • Giet het broccoli- en eimengsel in de pan en temper het vuur.
  • Laat het mengsel ongeveer 20 minuten bakken totdat het een stevige koek vormt.

Omdraaien en Doorbakken:

  • Draai de koek voorzichtig om met behulp van een spatel en bak de andere kant nog eens 5-10 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
  • Houd de koek goed in de gaten om te voorkomen dat deze aanbrandt.

Serveren:

  • Snijd de broccoli-koek in stukken en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Nederland