Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram broccoli fijn gesneden
- 200 gram kipfilet in blokjes
- 3 eieren
- Zout peper en Provençaalse kruiden naar smaak
- 1 eetlepel bakpoeder
- Olie om in te bakken
Instructies
Voorbereiding:
- Snijd de broccoli fijn en de kipfilet in kleine blokjes.
- Klop de eieren los in een kom.
Mengsel Voorbereiden:
- Doe de fijn gesneden broccoli en kipblokjes in een grote kom.
- Voeg de bakpoeder toe en roer goed door.
- Voeg de losgeklopte eieren, zout, peper en Provençaalse kruiden toe en meng alles goed door elkaar.
Bakken:
- Verhit een flinke scheut olie in een grote koekenpan op hoog vuur.
- Giet het broccoli- en eimengsel in de pan en temper het vuur.
- Laat het mengsel ongeveer 20 minuten bakken totdat het een stevige koek vormt.
Omdraaien en Doorbakken:
- Draai de koek voorzichtig om met behulp van een spatel en bak de andere kant nog eens 5-10 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
- Houd de koek goed in de gaten om te voorkomen dat deze aanbrandt.
Serveren:
- Snijd de broccoli-koek in stukken en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g