Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 grote stronk broccoli kort gekookt, uitgelekt
- 250 gram havermout
- 700 gram volkoren boekweitmeel
- drie flinke eetlepels psyllium
- 15 gram wijnsteen bakpoeder
- twee eetlepels ras el hanout
- een flinke snuf Keltisch zeezout
- 5-8 druppel(s) greensweet-stevia
- een eetlepel bieslook
- warm water
- Om te bestrooien:
- ceylon kaneelpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 195 graden.
- Bekleed een grote vierkante broodbak-vorm
- Maal in de blender de broccoli met de kruiden en stevia en havermout met een beetje water tot een gladde massa.
- Roer dit door de rest van de ingrediënten terwijl je beetjes water toevoegt.
- Als de massa mooi smeuïg is geworden , alles in de vorm storten en goed aandrukken.
- Bestrooi het brood royaal met kaneel.
- Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 60 minuten, blijf tussentijds goed controleren.
- Laat afkoelen.