Broccoli-Serranoham Filotaart
Serveer met een salade of tomatensaus.
Equipment
- keukenkwastje
Ingrediënten
- 300 g broccoli in roosjes
- 10 vellen diepvries fillobladerdeeg
- 4-5 eetlepels basilicum-olijfolie
- 3 eieren
- 150 g Griekse yoghurt
- 100 g fetakaas verkruimeld
- 100 g serranoham of achterham
Instructies
- Ontdooi het filodeeg gedurende 2 uur.
- Kook de broccoli in ruim kokend water met wat zout gedurende 3-4 minuten, tot deze beetgaar is.
- Spoel de broccoli af onder koud water in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Neem het filodeeg uit de verpakking en vouw voorzichtig uit.
- Bestrijk 3 vellen filodeeg met basilicum-olijfolie en leg met ruime overhangende rand in een quichevorm.
- Herhaal deze stap nog 2 keer met 3 vellen filodeeg, maar leg ze iets verspringend in de vorm.
- Herhaal deze stap nog een keer; de quichevorm moet nu royaal met filodeeg bedekt zijn.
- Klop de eieren in een kom los met de Griekse yoghurt.
- Roer de verkruimelde fetakaas en peper naar smaak erdoor.
- Schenk het eimengsel in de vorm en leg de broccoliroosjes erin.
- Snijd de ham in repen en verdeel losjes over de vulling.
- Verfrommel het laatste vel filodeeg en leg dit op de vulling.
- Vouw de overhangende filodeeg losjes en onregelmatig over de vulling.
- Bewaar de taart tot bereiding in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk het deeg bovenop de taart licht met olie.
- Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.