Broccoli-Zalmtaart met Mosterd en Dille
Deze broccoli-zalmtaart met een vleugje mosterd en dille is een smaakvolle en gezonde optie voor een diner. Makkelijk te bereiden in de oven voor een heerlijke maaltijd!
Equipment
- Ovenschaal of bakvorm
Ingrediënten
- 500 g broccoli in kleine roosjes
- 200 g gerookte zalm in stukjes gesneden
- 1 el mosterd
- ½ tl dille
- 4 eieren
- 200 g slagroom
- Geraspte kaas naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook of stoom de broccoliroosjes gaar.
- Snijd de schil van de stam van de broccoli, maak kleine stukjes van de stam en kook of stoom deze mee.
- Breek de eieren in een grote kom.
- Voeg de slagroom, mosterd, dille, peper en zout toe en klop het geheel tot een luchtig mengsel.
- Verdeel de broccoli over een ingevette ovenschaal of bakvorm en schik de stukjes zalm erover.
- Giet het eimengsel over de broccoli en zalm in de schaal.
- Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de taart afgedekt 20 minuten in de oven op 180°C.
- Verwijder het aluminiumfolie en bak de taart nog eens 45 minuten onbedekt op 160°C.
- Als de broccoli dreigt te verbranden, bedek de taart dan opnieuw met folie en verleng de baktijd iets.
- Voeg de laatste 7 minuten geraspte kaas toe en bak tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
- Laat de taart enkele minuten afkoelen voor het aansnijden en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g