Broccoli-Zalmtaart met Mosterd en Dille

Broccoli-Zalmtaart met Mosterd en Dille

Deze broccoli-zalmtaart met een vleugje mosterd en dille is een smaakvolle en gezonde optie voor een diner. Makkelijk te bereiden in de oven voor een heerlijke maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g broccoli in kleine roosjes
  • 200 g gerookte zalm in stukjes gesneden
  • 1 el mosterd
  • ½ tl dille
  • 4 eieren
  • 200 g slagroom
  • Geraspte kaas naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook of stoom de broccoliroosjes gaar.
  • Snijd de schil van de stam van de broccoli, maak kleine stukjes van de stam en kook of stoom deze mee.
  • Breek de eieren in een grote kom.
  • Voeg de slagroom, mosterd, dille, peper en zout toe en klop het geheel tot een luchtig mengsel.
  • Verdeel de broccoli over een ingevette ovenschaal of bakvorm en schik de stukjes zalm erover.
  • Giet het eimengsel over de broccoli en zalm in de schaal.
  • Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de taart afgedekt 20 minuten in de oven op 180°C.
  • Verwijder het aluminiumfolie en bak de taart nog eens 45 minuten onbedekt op 160°C.
  • Als de broccoli dreigt te verbranden, bedek de taart dan opnieuw met folie en verleng de baktijd iets.
  • Voeg de laatste 7 minuten geraspte kaas toe en bak tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
  • Laat de taart enkele minuten afkoelen voor het aansnijden en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Vis