Broccoliquiche met Brie en Cashewnoten
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 500 g broccoli in roosjes
- 250 ml slagroom
- 200 g roombrie in plakken gesneden
- 70 g ongezouten cashewnoten
- 4 eieren
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- 1 ei geklutst (om te bestrijken)
- Peper en zout gemalen
- Extra cashewnoten om te bestrooien
Instructies
- erwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
- Laat het deeg over de rand hangen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar, laat afkoelen en verdeel over de bodem van de taartvorm.
- Strooi de cashewnoten erover.
- Klop in een mengkom de slagroom en eieren los.
- Breng op smaak met peper en zout en giet over de broccoli en cashewnoten.
- Bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei en bak de quiche in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.
- Beleg de quiche de laatste 5 minuten met plakjes brie.
- Bestrooi de quiche na het bakken met extra cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze quiche met een frisse salade en een glas Chardonnay voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 412 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 17 g | Vet: 30 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 5 g