Broccoliquiche met Brie en Cashewnoten

Porties: 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 500 g broccoli in roosjes
  • 250 ml slagroom
  • 200 g roombrie in plakken gesneden
  • 70 g ongezouten cashewnoten
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • Peper en zout gemalen
  • Extra cashewnoten om te bestrooien

Instructies

  • erwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
  • Laat het deeg over de rand hangen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar, laat afkoelen en verdeel over de bodem van de taartvorm.
  • Strooi de cashewnoten erover.
  • Klop in een mengkom de slagroom en eieren los.
  • Breng op smaak met peper en zout en giet over de broccoli en cashewnoten.
  • Bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei en bak de quiche in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.
  • Beleg de quiche de laatste 5 minuten met plakjes brie.
  • Bestrooi de quiche na het bakken met extra cashewnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze quiche met een frisse salade en een glas Chardonnay voor een complete maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 412 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 17 g | Vet: 30 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Noten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch