Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olijfolie en bak hierin de spekreepjes gedurende 5 minuten knapperig.
Kook ondertussen de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de broccoli af onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Meng de uitgelekte broccoliroosjes en de spekjes in een schaal.
Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.
Verwarm in een steelpan de resterende olijfolie met het citroensap zachtjes, al kloppend met een garde.
Voeg de bosuitjes toe aan de warme vinaigrette en verwarm kort mee.
Breng de vinaigrette op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Schenk de warme vinaigrette over de broccoli en spekjes in de schaal.
Meng alles voorzichtig door elkaar.
Serveer deze heerlijke broccolisalade met warme vinaigrette als bijgerecht, perfect bij gegrilde biefstuk!