Broccolisalade met Warme Vinaigrette en Spekjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes Provençaals
  • 600 g broccoli in roosjes
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olijfolie en bak hierin de spekreepjes gedurende 5 minuten knapperig.
  • Kook ondertussen de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel de broccoli af onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Meng de uitgelekte broccoliroosjes en de spekjes in een schaal.
  • Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.
  • Verwarm in een steelpan de resterende olijfolie met het citroensap zachtjes, al kloppend met een garde.
  • Voeg de bosuitjes toe aan de warme vinaigrette en verwarm kort mee.
  • Breng de vinaigrette op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Schenk de warme vinaigrette over de broccoli en spekjes in de schaal.
  • Meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Serveer deze heerlijke broccolisalade met warme vinaigrette als bijgerecht, perfect bij gegrilde biefstuk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Tips:

Voeg voor extra smaak een halve eetlepel fijngehakte kappertjes toe aan de vinaigrette.

Wijnadvies:

Deze salade gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, of een frisse witte wijn, zoals een Chardonnay.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch