Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Voor de korst:
- 200 g bloem of gebuild tarwemeel
- 100 g boter
- water
- snufje zout
- of snelle oplossing: 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
Voor de vulling:
- 250 g broccoli
- 2 eieren
- 125 ml creme fraiche
- 200-250 g Camenbert
- 100 g cashewnoten
- peper
Instructies
- Snijd de boter door het meel en verwerk het met de vingers of met de kneedhaken van de mixer tot een kruimelige massa.
- Doe dan zoveel koud water erbij als nodig is om een goed samenhangende deegbal te krijgen die bij het kneden en verwerken geen barstjes vertoont.
- Bekleed met dit deeg, of met de 4 plakjes ontdooid bladerdeeg een vuurvaste quichevorm of een springvorm.
- Prik gaatjes in het deeg en bak het 10 minuten voor bij een temperatuur van 200°.
Voor de vulling:
- Breng een royale hoeveelheid water aan de kook.
- Haal ondertussen van de broccoli de roosjes af en schil de stronk, snijd deze in kleine stukjes.
- Was de groente en blancheer deze 5 minuten in het kokende water.
- Afgieten en goed laten uitlekken.
- Klop eieren en creme fraiche met peper en een heel klein beetje zout los in een kom.
- Snijd de camenbert in kleine stukjes.
- Verdeel de broccoli over de bodem van de deegbak.
- Verdeel hierover de kaas en cashewnoten en schenk tenslotte het ei-creme fraiche mengsel erover.
- De taart in 25-30 minuten bij 200° afbakken.