Broccolitaart met kaas en salami
Ingrediënten
- 500 g broccoli in kleine roosjes
- zout
- 5 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
- boter
- 1 eetlepel paneermeel
- 150 g salami vleeswaar, in reepjes
- 1 blik maïs uitgelekt
- 3 ei
- 1 dl Room Culinair
- peper
- 125 g belegen kaas
Instructies
- Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water met zout en spoel hem in een vergiet onder koud stromend water af.
- Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap (ø 32 cm).
- Bekleed een ingevette springvorm (ø 24 cmet het deeg.
- Strooi het paneermeel over de bodem.
- Schep de broccoli met de salami en de maïs door elkaar.
- Klop de eieren met de room en peper en zout naar smaak los en schep de kaas erdoor.
- Schenk het over het broccolimengsel.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven (225ºC) in ± 25 minuten lichtbruin en gaar.
- Laat de taart ± 10 minuten rusten en snijd hem in punten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Ernest & Julio Gallo Ruby Cabernet