Broengkos Boengkoes

Broengkos Boengkoes

gekruiden vlees in pakjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram vlees
  • 5 uitjes fijngesneden
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • ¼ liter santen

Kruiden:

  • 4 keloewekpitten
  • 1 schijfje laos
  • 1 theelepel trassi
  • zout

Instructies

  • Kook het vlees in 5 dl water gaar.
  • Bewaar de bouillon, scheur het vlees in repen.
  • Stamp de uitjes en knoflook fijn en vermeng dit met de overige kruiden.
  • Maak de keloewekpitten fijn en vermeng ze met de met santen aangelengde trassi.
  • Braad het uienmengsel, voeg de keloewek en het vlees toe en laatalles in de bouillon gaar stoven.
  • Maak van de folie pakjes van het vlees en laat dit nog even in de oven warm worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Indonesië