Brood met hele tarwekorrels

Brood met hele tarwekorrels

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gram tarwekorrels
  • 1 theelepel instantgist
  • 300 gram tarwebloem of tarwemeel
  • 200 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 25 gram boter
  • deciliter water
  • Tarwevlokken om te bestrooien

Instructies

  • Hele tarwekorrels geven het brood extra textuur en smaak.
  • Voor deze korrels is alleen het buitenste vliesjes verwijderd, daarom moeten ze eerst worden voorgekookt alvorens ze in het brooddeeg worden verwerkt.
  • Een mengsel van het tarwebloem en volkorenmeel geeft altijd een mooi resultaat.
  • Kook de tarwekorrels 20 minuten in rijkelijk water.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Doe de overige ingredienten in het bakblik van de broodmachine, houd de volgorde en werkwijze aan zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing.
  • Voeg de tarwekorrels toe tegelijk met het water.
  • Zet het bakblik in de broodmachine en stel het apparaat in op basisprogramma met korst naar keuze .
  • Druk op start.
  • Bestrijk het deeg voor het bakken met water en bestrooi het met tarwevlokken.
  • Neem het brood na het bakproces uit de machine en laat het op een taartroostger afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood