Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Snijd het brood in kleine blokjes en doe ze in een schaal.
- Klop de eieren met de melk, giet het mengsel over het brood en laat het 20 minuten staan.
- Roer af en toe.
- Hak de peterselie en de ui fijn.
- Bak de ui een beetje, voeg de helft van de peterselie toe en laat dit 2 minuten meebakken.
- Zeef de bloem erin.
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.
- Meng dit onder het broodmengsel, voeg ook de overgebleven peterselie, bieslook en de kaas toe.
- Vorm met droge handen 10 gelijke balletjes.
- Frituur ze, bak ze in de pan, of kook ze in groentebouillon.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij de broodballetjes en maakt het gerecht compleet.
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij de broodballetjes en maakt het gerecht compleet.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g