Broodballetjes

Een bord met vers gemaakte, goudbruine broodballetjes, gegarneerd met fijngehakte peterselie. De balletjes zijn knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen, geplaatst in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.

Broodballetjes

Heerlijke broodballetjes met kaas en kruiden, perfect als bijgerecht of snack.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g oud brood
  • 3 eieren
  • ¼ l melk
  • 150 g gemalen kaas
  • 1 ui
  • Peterselie
  • Bieslook
  • 6 eetlepels bloem
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat

Instructies

  • Snijd het brood in kleine blokjes en doe ze in een schaal.
  • Klop de eieren met de melk, giet het mengsel over het brood en laat het 20 minuten staan.
  • Roer af en toe.
  • Hak de peterselie en de ui fijn.
  • Bak de ui een beetje, voeg de helft van de peterselie toe en laat dit 2 minuten meebakken.
  • Zeef de bloem erin.
  • Breng het geheel op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.
  • Meng dit onder het broodmengsel, voeg ook de overgebleven peterselie, bieslook en de kaas toe.
  • Vorm met droge handen 10 gelijke balletjes.
  • Frituur ze, bak ze in de pan, of kook ze in groentebouillon.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij de broodballetjes en maakt het gerecht compleet.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch