Broodje Gehaktbal met Tomaat en Augurk

Een vers knapperig broodje belegd met een sappige, goudbruine gehaktbal, geserveerd met knapperige sla, plakjes tomaat en dun gesneden augurk. Een vleugje rijke jus maakt het geheel extra smaakvol. Naast het bord ligt een vintage mes en een linnen servet op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond staat een houten snijplank met extra tomaten, augurken en een schaaltje jus. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de hartige smaken en de rijke texturen van dit klassieke broodje.

Broodje Gehaktbal met Tomaat en Augurk

Een klassiek broodje gehaktbal met sla, tomaat en augurk, perfect voor een snelle en smakelijke lunch.
Porties: +
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blaadje sla
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 met boter besmeerd sneetje brood
  • 1 stukje augurk
  • 1 tomaat
  • 10 gram boter
  • 40 gram gehakt
  • ½ dl water
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Meng het gehakt met paneermeel, peper, zout, nootmuskaat en melk.
  • Vorm met vochtige handen een stevige bal.
  • Laat de boter lichtbruin worden in een braadpan.
  • Bak de gehaktbal rondom bruin (keer voorzichtig).
  • Zet de vlam klein, doe het deksel schuin op de pan en giet het water op het deksel.
  • Roer goed tot het bruin van de bodem is opgelost.
  • Breng de jus aan de kook en laat de gehaktbal 10 minuten gaar stoven.
  • Leg sla, tomaat en augurk op een bordje.
  • Serveer de gehaktbal op het brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met mosterd of mayonaise.
Wijnadvies:
Geen specifieke aanbeveling.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden