Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Broodje Half om Half: Een Nostalgische Combinatie van Lever en Pekelvlees-Receptenplein.nl

Broodje Half om Half: Een Nostalgische Combinatie van Lever en Pekelvlees

Broodje Half om Half: Een Nostalgische Combinatie van Lever en Pekelvlees

Een nostalgisch broodje met een hartige combinatie van gekookte lever en pekelvlees. Niet voor iedereen, maar een favoriet voor liefhebbers!
Porties: 1
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sneden brood bij voorkeur bruinbrood
  • 2 plakjes ongelardeerde runderlever
  • 4 plakjes pekelvlees
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Roomboter

Instructies

  • Besmeer beide sneetjes brood met een laagje roomboter.
  • Leg 2 plakjes pekelvlees op één van de boterhammen.
  • Leg de 2 plakjes runderlever bovenop het pekelvlees.
  • Bedek de lever met de resterende 2 plakjes pekelvlees.
  • Bestrooi het beleg met een beetje zout en peper naar smaak.
  • Leg de tweede boterham erop om de sandwich af te maken.
  • Snijd de sandwich doormidden en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een glas koude pilsner of een stevige rode wijn zoals een Bordeaux kan goed bij dit hartige broodje passen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Vlees
Land van herkomst Nederland