Broodje Half om Half: Een Nostalgische Combinatie van Lever en Pekelvlees
Een nostalgisch broodje met een hartige combinatie van gekookte lever en pekelvlees. Niet voor iedereen, maar een favoriet voor liefhebbers!
Equipment
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Besmeer beide sneetjes brood met een laagje roomboter.
- Leg 2 plakjes pekelvlees op één van de boterhammen.
- Leg de 2 plakjes runderlever bovenop het pekelvlees.
- Bedek de lever met de resterende 2 plakjes pekelvlees.
- Bestrooi het beleg met een beetje zout en peper naar smaak.
- Leg de tweede boterham erop om de sandwich af te maken.
- Snijd de sandwich doormidden en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een glas koude pilsner of een stevige rode wijn zoals een Bordeaux kan goed bij dit hartige broodje passen.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g