Een gezellige, gedetailleerde foto van vers gestoomde Bak Pao broodjes, geserveerd op een rustiek houten bord met een schaaltje pittige tomatensaus. De zachte, luchtige broodjes zijn licht geopend, waardoor de hartige gehaktvulling zichtbaar is. De setting toont een vintage keuken met warme houten werkbladen, blauwgroene kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een groot raam schijnt. Omringende details zoals een stoompan, verse kruiden en een geruite doek zorgen voor een warme, uitnodigende Oosterse sfeer.

Gestoomde Bak Pao Broodjes met Gehakt en Pittige Saus

Heerlijke Oosterse broodjes gevuld met gekruid gehakt en geserveerd met een pittige tomatensaus.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • stoompan
  • klein pannetje

Ingrediënten

Voor de broodjes:

  • 1 pak broodjesmix wit
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 150 g prei in ringen
  • eetlepel olie
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 4 eetlepels bloem
  • Tabasco naar smaak
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 theelepel ketoembar koriander
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • Zout

Voor de saus:

  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 4 druppels tabasco
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels ketjap asin
  • 1 theelepel gemberpoeder djahé
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel water

Instructies

Broodjes:

  • Maak het deeg volgens de instructies op het pak broodmix en laat het 15 minuten rijzen, afgedekt met plasticfolie.
  • Kneed het deeg opnieuw en laat het nog eens 15 minuten rijzen.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui en prei 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Roer 2 eetlepels bloem, tabasco, laospoeder, ketoembar, ketjap en zout door het mengsel en bak nog 2 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Verdeel het deeg in 12 porties, maak bolletjes en laat ze 15 minuten rijzen.
  • Rol elk bolletje uit tot een cirkel van 10 cm.
  • Schep 1 eetlepel gehaktvulling in het midden, bevochtig de randen met water en vouw het deeg om de vulling.
  • Vorm bolletjes met de naad naar beneden.
  • Laat de bolletjes nogmaals 15 minuten rijzen.
  • Stoom de broodjes in een ingevette stoompan in 15 minuten gaar.

Saus:

  • Meng in een pan water, tomatenketchup, tabasco, citroensap, suiker, ketjap en gemberpoeder.
  • Breng aan de kook.
  • Meng maïzena met 1 eetlepel water tot een gladde massa en voeg toe aan de saus.
  • Laat de saus binden.

Serveertip:

  • Serveer de gestoomde broodjes warm met de pittige saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als de broodjes koud zijn geworden, kun je ze in ongeveer 2 minuten opnieuw stomen of in de magnetron opwarmen.
Wijnadvies:
Combineer met een licht zoete witte wijn zoals Riesling of serveer met thee.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Hapjes / Lunch
Land van herkomst Indonesië / Oosters