Gestoomde Bak Pao Broodjes met Gehakt en Pittige Saus
Heerlijke Oosterse broodjes gevuld met gekruid gehakt en geserveerd met een pittige tomatensaus.
Equipment
- stoompan
- klein pannetje
Ingrediënten
Voor de broodjes:
Voor de saus:
- 6 eetlepels tomatenketchup
- 4 druppels tabasco
- 2 theelepels citroensap
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels ketjap asin
- 1 theelepel gemberpoeder djahé
- 2 theelepels maïzena
- 1 eetlepel water
Instructies
Broodjes:
- Maak het deeg volgens de instructies op het pak broodmix en laat het 15 minuten rijzen, afgedekt met plasticfolie.
- Kneed het deeg opnieuw en laat het nog eens 15 minuten rijzen.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui en prei 3 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Pers de knoflook erboven uit.
- Roer 2 eetlepels bloem, tabasco, laospoeder, ketoembar, ketjap en zout door het mengsel en bak nog 2 minuten.
- Laat afkoelen.
- Verdeel het deeg in 12 porties, maak bolletjes en laat ze 15 minuten rijzen.
- Rol elk bolletje uit tot een cirkel van 10 cm.
- Schep 1 eetlepel gehaktvulling in het midden, bevochtig de randen met water en vouw het deeg om de vulling.
- Vorm bolletjes met de naad naar beneden.
- Laat de bolletjes nogmaals 15 minuten rijzen.
- Stoom de broodjes in een ingevette stoompan in 15 minuten gaar.
Saus:
- Meng in een pan water, tomatenketchup, tabasco, citroensap, suiker, ketjap en gemberpoeder.
- Breng aan de kook.
- Meng maïzena met 1 eetlepel water tot een gladde massa en voeg toe aan de saus.
- Laat de saus binden.
Serveertip:
- Serveer de gestoomde broodjes warm met de pittige saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als de broodjes koud zijn geworden, kun je ze in ongeveer 2 minuten opnieuw stomen of in de magnetron opwarmen.
Wijnadvies:
Combineer met een licht zoete witte wijn zoals Riesling of serveer met thee.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g