Broodpudding van Astrid Veltman

Broodpudding van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter melk
  • ½ kg oud brood
  • 200 gr krenten
  • 150 gr gekonfijt fruit
  • 200 gr bruine suiker
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels vanillepudding
  • kaneelpoeder
  • boter

Instructies

  • Verwarm de melk en neem de pan van het vuur.
  • Verkruimel het brood.
  • Week de krenten en het brood in de verwarmde melk.
  • Voeg de suiker en het gekonfijte fruit toe en meng alles goed door elkaar.
  • Klop de eieren los en voeg ze toe.
  • Strooi vervolgens de vanillepudding en de kaneel erin en meng alles goed.
  • Beboter een vuurvaste schotel.
  • Breng het mengsel hierin en bak het 40 minuten in een op 190°Cvoorverwarmde oven.
  • Dien de pudding warm of koud op, bestrooid met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst België