Brownie met elitehaver en sinaasappel
AllerHande jubileumnummer 2003
Ingrediënten
- 300 g pure chocolade in stukjes
- 150 g roomboter in blokjes
- 3 eieren
- 200 g basterdsuiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- ½ sinaasappel geraspt
- 125 g studentenhaver notenmix, grofgehakt
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- In pan water aan de kook brengen.
- Vuur laag draaien.
- Chocolade en boter in hittebestendige kom in pan boven net niet kokend water hangen (au bain marie).
- Chocolade en boter laten smelten en doorroeren.
- In kom eieren met mixer of garde luchtig en dik kloppen.
- Suiker door eieren kloppen.
- Chocoladeboter, bakmeel en sinaasappelrasp erdoor scheppen.
- Elitehaver door beslag mengen.
- Beslag in bakvorm scheppen en ca. 40 minuten in oven bakken, tot buitenkant van deeg stevig is, maar kern nog smeuïg.
- Brownie uit oven nemen en laten afkoelen.
- Mes langs zijkanten van bakvorm halen, snijplank erop leggen en samen keren zodat brownie zonder te breken uit vorm glijdt.
- Brownie in 16 vierkantjes snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel serveren met ongezoete, geklopte slagroom.