Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de ganache:
- 50 Slagroom
- 15 gram Honing
- 90 gram Melkchocolade
- 10 gram boter
Benodigheden voor de brownies:
- 200 gram boter
- 200 gram Fondantchocolade
- 4 Eidooiers
- 200 gram Casonade suiker
- 100 gram Gezeefde bloem
- 4 Eiwitten
- Eventueel noten naar keuze
- 1 Bakvorm van 20 bij 30 cm
Instructies
Werkwijze Ganache:
- kook de slagroom met de honing en giet dit op de stukjes chocolade.
- Roer goed door tot een gladde saus. Voeg de boter toe en roer door.
- Bewaar de ganache in de koelkast.
Werkwijze Brownies:
- Smelt de boter samen met de chocolade au bain marie of in de microgolf.
- Klop de eidooiers samen met de casonade suiker tot een luchtige massa en meng deze met de chocolade.
- Spatel de gezeefde bloem onder het beslag.
- Klop de eiwitten schuimig en meng deze onder het beslag. Vet de bakplaat in en doe hierin het beslag.
- Bak de brownies gaar in ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °.
- Haal de koek uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Snij de brownies uit de koek. Roer de ganache door en doe deze in een spuitzak.
- Zet op elke brownie een dopje ganache en steek er eventueel een noot in.