Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram hazelnoten
- 75 gram chocolade
- 75 gram boter
- 425 gram suiker
- 1 dl melk
- 3 eieren
- 125 gram bloem
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- een snufje zout
- 1 dl sinaasappelsap versgeperst
- ¼ liter roomijs
- slagroom stijfgeslagen
- kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier of vet hem in.
- Hak de noten fijn.
- Smelt de chocolade 1 minuut in de magnetron op vol vermogen en laat afkoelen.
- Mix de boter, 325 gr suiker, de melk, de eieren, de gesmolten chocolade, de bloem, het cacaopoeder, de vanillesuiker en het zout in een kom door elkaar.
- Schep het beslag in de vorm en zet die 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig is; binnenin mag de koek zacht blijven.
- Laat de koek afkoelen.
- Laat voor de karamelsaus de rest van de suiker in een pan met dikke bodem
- goudbruin kleuren, maar niet te donker, want dan smaakt de karamel bitter.
- Voeg het sinaasappelsap toe en breng het al roerend aan de kook.
- Los gestolde stukjes karamel op door te blijven roeren.
- Laat de saus 2-3 minuten inkoken tot de dikte goed is (ze wordt nog dikker als ze is afgekoeld).
- Snijd de koek in vierkantjes.
- Schep het ijs en de slagroom erbij en schenk de saus erover.
- Bestrooi met een snuf cacao en kaneel.