Bruine Bonen met Gehakt

Bruine bonen

Bruine Bonen met Gehakt

Porties: 4 Stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g gehakt naar keuze rund of half-om-half
  • 2 blikken bruine bonen à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blikje mais à 200 g, uitgelekt
  • 200 g doperwten diepvries of vers
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • Zout naar smaak
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Bakboter

Instructies

  • Verwarm een beetje bakboter in een koekenpan.
  • Bak hierin de fijngehakte knoflook en ui tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg naar smaak zout en paprikapoeder toe.
  • Voeg het gehakt toe aan het mengsel van knoflook en ui.
  • Bak het gehakt rul en bruin.
  • Verhit een andere pan.
  • Voeg de bruine bonen, mais en doperwten toe.
  • Voeg het gehaktmengsel (ui/knoflook/gehakt) toe aan de bonen, mais en doperwten en verwarm het geheel goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

serveren met augurk.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Nederland